Vecka 37-38

NO/SO - Vi har fortsatt vårt arbete med demokrati i skolan. Klassen har röstat fram representanter till skolans elevråd. Vi har också arbetat vidare med värdegrund och vi pratar om olika känslor, denna veckan fokuserade vi på känslan oro.

Svenska - Vi har börjat skriva berättelser igen. Det vi tränar på är att alltid få med början, mitten och ett slut och att det finns en röd tråd i berättelsen. Utöver detta tränar vi på att alltid få med stor bokstav i början av mening och punkt i slutet. Vi har även börjat träna på stavning, just denna veckan var det dagarnas namn. Detta kommer vi att fortsätta med varje vecka under hösten. Berättelserna ha alla fått läsa upp när vi haft halvklass, jättekul att höra och att se fina illustrationer till.

Matte - Under veckan har vi fortsatt att repetera talkompisar, stora och lilla plus/minus och talfamiljerna (5+2=7, 7-5=2, 5+2=7, 7-2=5, dessa tal hänger alltid ihop och är en "familj"). Vi har även repeterat klockan. Detta fortsätter vi med nästa vecka.

Äntligen fick vi till en liten fest där vi delade ut välförtjänta läsdiplom för sommarläsning. Så kul att se att så många antagit utmaningen. Vi firade med applåder och en liten klubba.

Skoljoggen gick av stapeln i onsdags. Allt var väl under uppvärmningen men sen.... Ja ni har säkert hört att vi alla blev genomblöta! Det kom ett sådant störtregn så vi fick springa in. De flesta barnen hann dock springa minst två varv och det är vi så stolta över. Bra jobbat!

Vecka 38:
onsdag - långdag röd grupp.
torsdag - långdag och läxa grön grupp,(ta med läxböckerna) idrott röd grupp.
fredag - idrott grön grupp, läxa röd grupp (ta med läxböckerna).


Kom ihåg:
Nästa vecka börjar utvecklingssamtalen - lämna in blomman innan samtalet. 
Studiedag torsdag 27/9 - v.39.
Studieresa till Universeum 2/10 (mer info kommer nästa vecka)- v.40.





Ha en härlig hösthelg!
Marie-Louise och Ia





Populära inlägg i den här bloggen

Vecka 39

Information

Läsläxa kapitel 1