Vecka 36-37

Val 2018 har varit i fokus under veckan som gått. Vi har diskuterat, läst och skrivit om demokrati, folkstyre, diktatur, olika partier, politiker, hur man röstar, när man får rösta, hur ofta vi röstar mm. Tror att våra killar och tjejer har fått med sig lite bra första info angående Sverige och val. Ta gärna med barnen när ni röstar så får de ser hur det går till. Vi fortsätter arbetet nästa vecka genom att se hur vi tillämpar demokrati och val i skolans värld. Vi kollar naturligtvis också hur valet 2018 gick. Vilka partier blev vinnare och vem blev statsminister?

Kunskapskrav år 3
Eleven har grundläggande kunskaper om några mänskliga rättigheter och barnets rättigheter och visar det genom att ge exempel på vad de kan innebära i skolan och hemma. Eleven kan samtala om normer och regler i vardagen och ge exempel på varför de kan behövas. Vidare kan eleven beskriva hur möten brukar organiseras och genomföras.

I matten har vi fortsatt med arbetet kring tallinjen, se förra veckan. Även hur man delar upp tal naturligt, t ex talet 46 (40+6), först i tiotal och sedan i ental. Tips! Barnen är hejare på sudoku!!!

Nu har vi kommit igång med läsläxan. Till nästa vecka, torsdag och fredag, har vi kapitel 1:2 i läxa. Vi tror vi missade att skriva detta i gröna gruppens böcker. Viktigt - ta alltid med läseboken och läxboken till skolan på läxdagen.

Inbjudan till utvecklingssamtal lämnades ut i dag fredag. Vi önskar få in dem senast 12/9 för att kunna starta samtalen v.38. Ni får gärna maila de tider ni kan.

I går torsdag hade vi ett riktigt häftigt "dansstopp" på skolgården. Stoppet ingick i Barnfestivalen som håller på till på söndag.

Vecka 37:
onsdag - skoljoggen (se info nedan), röd långdag.
torsdag - röd idrott, grön långdag och bibliotek.
fredag - grön idrott, röd bibliotek.

Onsdag 12/9
Skoljoggen
Extra påminnelse:
Ta med lappen angående hantering av personuppgifter till fotoföretaget. Påskrivet av båda vårdnadshavare. Viktigt att båda vårdnadshavare alltid skriver på alla dokument som skolan skickar ut.

Om ni inte var med på föräldramötet i tisdags så ligger protokoll här på bloggen.

Ha en härlig helg!
Marie-Louise och Ia

Populära inlägg i den här bloggen

Vecka 39

Information

Läsläxa kapitel 1