Vecka 38-39

Halloj i stormen....

I svenskan har vi skrivit berättelser om några barns historia kring en flotte. Jättespännande historier skall ni veta! Vi har även fortsatt träna på att stava årets månader. Jag tror att vi skall träna lite igen på vilken ordning månaderna kommer i. Det blir en liten läxa hem på detta på måndag.

Vi har fortsatt med sudoku, och era barn är riktiga hejare på detta! Vi har också fortsatt arbetet med strategier i matten. Att tänka att vi gör "hela tior "är en strategi. T ex: 9+3, vi tar en från trean och lägger över på nian så den blir hel tia, då blir det 10+2 och lättare att räkna ut. Träna gärna på detta hemma.

I NO/SO har vi arbetat i en liten kombination med svenska, Vi har tränat på att läsa och skriva faktatexter om djur. Detta tema har också speglat bildarbetet i veckan. Vi har riktiga konstnärer i klassen.

Engelskan bjöd också på konstverk, av det roligare slaget. Jag gav instruktioner på engelska och barnen ritade. Det blev jättekul bilder.

Vecka 39:
onsdag - röd långdag, OBS - Läsläxa gröna! 
torsdag - STUDIEDAG, lediga från skolan.
fredag - grön idrott, röd läsläxa, talong angående Universeum in.

Vecka 40:
tisdag - Studieresa till Universeum.

måndag får ni hem en infolapp angående resan till Universeum. Ni kan ju redan nu fundera på om ni vill ta med egen lunch eller ta med pastasallad från skolan. Ni lämnar in en talong under nästa vecka om hur ni vill göra.

Glöm inte att fylla på korgen med extrakläder (namnade) nu när det kan bli blötare väder. Kolla även att regnkläder och stövlar är i rätt storlek. Vi är ute även när det regnar.

Ha en bra helg (och hoppas att allt står kvar ute....)
Ia och Marie-Louise

Populära inlägg i den här bloggen

Vecka 39

Information

Läsläxa kapitel 1