Vecka 39-40

Under veckan har vi arbetat med att räkna med x,  t ex 6+x=9. Då är x=3. Viktigt att veta att likamed tecknet betyder att det är lika mycket på båda sidor. Vi har fortsatt att repetera att skriva bokstäver, alfabetisk ordning och tränat på läsförståelse.

På NO:n har vi tittat på film om regnskogen, vilka djur som lever där och i vilka världsdelar det finns regnskog. Detta som liten förberedelse inför tisdag då vi skall till Universeum. Vi fortsatt detta arbete på bilden.






I dag fick alla barnen hem en matteläxa. Det är en veckoläxa, det betyder att man kan lämna in den närsomhelst under nästa vecka men senast fredag. Handbollsklubben delade ut fribiljetter till lördagens match till alla elever på Påskbergsskolan. Nästa gång blir det en annan av kommunens skolor. Tackar!

Vecka 40:
tisdag - Universeum. Glöm inte lunch om du tar med egen. Alla tar med dricka (även om du får lunch från skolan) och en liten fika/macka att äta på bussen upp. Eventuellt äter vi fikan när vi kommer upp. Eftersom det är vanlig skoldag så har vi inte pengar med för att handla något. Ni som skall vara på fritids när vi kommer hem, vi har fixat så att ni kan äta lite senare mellanmål.
onsdag - röd långdag.
torsdag - grön långdag och läsläxa, röd idrott.
fredag - grön idrott, röd läsläxa.

Vecka 41:
Hela veckan har vi skapande skola därför blir det en vecka där vi bryter schemat helt. Vi kommer att sluta 13.00 alla dagar denna veckan. OBS! Vi i 2A har alla idrott på fredagen denna veckan. Skriver mer info om detta nästa vecka. På söndagen är det dags för skolans skördefest.

Ha en härlig helg!
Marie-Louise och Ia





Populära inlägg i den här bloggen

Vecka 39

Information

Läsläxa kapitel 1