Vecka 35-36

Under veckan har vi fortsatt repetera hur vi formar bokstäver, var de är placerade på raden och hur vi skriver meningar för att det vi skriver skall vara läsligt (för alla som läser texten).

Kunskapskrav år 3 - Eleven kan skriva enkla texter med läslig handstil. I texterna kan eleven använda stor bokstav, punkt och frågetecken samt stava ord som eleven själv ofta använder och som är vanligt förekommande i elevnära texter.

Vi har läst igenom första läsläxan och den kom hem i torsdags (grön) eller i fredags (röd). Tillsammans med boken fick ni även hem ett infoblad angående läsning och läxan.

Kunskapskrav år 3 - Eleven kan läsa bekanta och elevnära texter med flyt genom att använda lässtrategier på ett i huvudsak fungerande sätt. Genom att kommentera och återge några för eleven viktiga delar av innehållet på ett enkelt sätt visar eleven grundläggande läsförståelse. Dessutom kan eleven föra enkla resonemang om tydligt framträdande budskap i texterna och relatera detta till egna erfarenheter.

I matten har vi fortsatt arbetet med talkompisar, tiokamarater, ental/tiotal och addition och subtraktion. Nästa vecka arbetar vi med talens värde och talens plats på tallinjen.

Kunskapskrav år 3 -  Eleven har grundläggande kunskaper om naturliga tal och kan visa det genom att beskriva tals inbördes relation samt genom att dela upp tal. 

Vecka 36:
tisdag - föräldramöte 18.00.
onsdag - klassfotografering, lång dag röd grupp.
torsdag - läsläxa kap.1 grön grupp, idrott röd grupp, långdag grön grupp.
fredag - läsläxa kap.1 röd grupp, idrott grön grupp.

föräldramötet på tisdag har vi först gemensam info från rektorerna och skolans elevhälsa i övre hallen, därefter ses vi i klassrummet. Vi beräknar att vara klara ca 19.15, senast. Det vi bl a kommer att ta upp är läxor, läsning och matte, eventuella frågor från er föräldrar och eventuella klassföräldrar (fundera på hur ni vill göra med detta och i så fall vad grupperna skall göra). Har du något speciellt du vill ta upp så maila gärna innan så jag kan ge dig/er svar på mötet.

Kom ihåg:
Vecka 38-39 - utvecklingssamtal (inbjudan och tider kommer under veckan).
torsdag v.39 - studiedag.

Ha det gott!
Marie-Louise och Ia
 






Populära inlägg i den här bloggen

Vecka 39

Information

Läsläxa kapitel 1