Vecka 36-37

Jag har legat hemma och sjuk hela veckan men är tillbaka på måndag.

Nedan är en hälsning från Felicia som sammanfattar vecka.
Under veckan har vi arbetat en del om kalendern, månader, årstider. Vi har även övat på klockan och haft en del matte med arbete i bok och kluringar. Harry Potter-temat har kommit igång då vi lyssnat på första kapitlet i bok två och arbetat utifrån det. Vi har även gjort våra egna vapensköldar inspirerade av Hogwarts med egna bra motton. I onsdags gick vi till simstadion där vi simmade och lekte lekar, superkul trots att det regnade en del. Ha en trevlig helg så ser vi fram emot en ny vecka!



Vi kommer att ha ett prov/test på månader/årstider och klockan. Vi har, som det står ovan, arbetat med detta i skolan. Tanken har också varit, att träna på att ta eget ansvar på det man behöver träna på och att göra ett prov. Nu har jag inte varit i skolan och sett hur det gått, så vi fortsätter nästa vecka också innan testet.

Förhoppningsvis kommer vi att kunna börja med vår nya läslära, som nu äntligen har kommit. Jag meddelar här hur upplägget kommer att bli. Vi skall också börja med vårt första NO/SO tema/arbete för året och det är geografi, världshav och kontinenter mm.

Vecka 37
tisdag - slöjd, lång dag, extra mellis?
onsdag - fotografering 10.00, idrott
torsdag - skoljoggen förmiddag (kom ombytta), idrott eftermiddag, ta gärna med extra frukt/mellis, kören börjar ,15-15.45.

Här är lite som är planerat till på måndag. 
1. Vi börjar dagen med att lyssna på Harry Potter kapitel 2 och sedan fundera på frågor till texten. Vi skriver i vår HP bok. 
2. Lektionen efter arbetar vi med matte och tittar därefter på Lilla Aktuellt. 
3. Efter lunch skriver vi i loggboken våra reflektioner om det som hänt i veckan i Lilla Aktuellt.
4. Vi arbetar sedan med Rebecca från biblioteket och lånar även böcker. 
5. Det sista vi gör är att träna på läsförståelse i vår blå bok. 

Ha en fortsatt härlig helg!
Marie-Louise


Populära inlägg i den här bloggen

Vecka 39

Information

Läsläxa kapitel 1