vecka 35-36

ARBETE
Nu har arbetet kommit igång på riktigt. Vi har börjat med att repetera positionssystemet i matte, läsförståelse och stava i svenska och kompisrelationer i värdegrundsarbetet. Förhoppningsvis kan vi snart komma igång med läsläxa, återkommer med detta.

FRITIDS - JOLLEN
Vi har arbetat på att allt skall fungera kring vårt nya fritids, Jollen. Det är många nya personal på Jollen, så det tar lite extra tid för alla nya rutiner att sätta sig. Det är ett gott gäng som jobbar där och förhoppningsvis kan jag ge en närmare presentation ganska snart. De önskar att ni som föräldrar uppdaterar fritidstider så fort ni vet att ert barn går hem tidigare. Detta gör att de bättre kan planera verksamheten.

BIBLIOTEK
Vi försöker gå till biblioteket och låna på onsdagar. Vi har biblioteksarbete på måndagar så även då kan böcker lämnas.

FRUKT - LÅNGDAG
Vill påminna att ta med lite extra frukt eller macka på tisdagar, som är vår långa dag.

VIKTIGT - VÄRDEGRUND
Angående vårt värdegrundsarbete så är det ju viktigt att alla vi vuxna engagerar oss i att ge våra barn goda värderingar. Därför skulle jag vilja att ni som föräldrar hjälper till och påminner era barn lite extra just nu om hur man är en bra kompis. Vi har startat arbete kring detta i skolan. Det är naturligtvis ett arbete som alltid pågår, men just nu arbetar vi mer intensivt kring just denna delen.
I fredags tittade vi på film och fick redskap att använda i kompisrelationer. Det handlade om utanförskap, skvaller/"skitsnack"(sa de i filmen) och dåliga/elaka skämt/pranks. Vi arbetade sedan i grupper och diskuterade hur vi alla kan göra för att vara en bra kompis. Alla grupper kom med jättebra förslag.
Under veckan som gick kom det fram att en del elever i klassen inte lever som de lär. Just nu pågår det en del "skitsnack"/ blickar/kroppsspråk av vissa elever kring andra klasskompisar. Vi har arbetat kring detta förut, men tyvärr har det blommat upp igen. Men jag tänker att vi kan fixa detta, i samarbete, så att alla blir medvetna om hur man är en bra kompis och att alla har det bra i skolan. Vi har också pratat om att är man tyst och inte säger något, om man hör/ser någon bli illa behandlad, då håller man med personen som är taskig. Vågar man inte själv säga stopp, säg till en vuxen. Våra barn är jätteduktiga på att säga stopp eller ta hjälp av alla oss vuxna. Utöver att vi vuxna ser och hör en del själva så hjälper det oss så vi lättare kan hjälpa alla våra barn.

IDROTT
onsdag skall vi gå ner till simstadion med vår idrottslärare Jenny. Vi går efter lunch och är tillbaks tills skolan slutar 13.45. Ta med simkläder, handduk och gärna en extra frukt.

INSTAGRAM 
Om ni vill ha snabb tillgång till nyheter från skolan så följ oss gärna på Instagram,  paskbergsskolan och teampask. 

LÖSS
Sist och allra minst är våra återkommande små "husdjur". Om du har långt hår måste du har det uppsatt. Löss hoppar mellan huvuden och det är speciellt lätt om man har långt, hängande hår.

Vecka 36
måndag - bild
tisdag - långdag, extra frukt
onsdag - idrott, simma på simstadion
torsdag - idrott

Kom ihåg!
11/9 - fotografering10.00

Ha en härlig söndagskväll!
Marie-Louise

Populära inlägg i den här bloggen

Vecka 39

Information

Läsläxa kapitel 1