Vecka 19-20

Under veckan har vi arbetat vidare med rymden, vi har tränat på ordklasserna verb, adjektiv och substantiv. I matten har vi tränat på att växla och tiotalsövergångar. 

T ex:
Talet 34+27=
Då lägger vi ihop 34+20=54+7
Sedan vill vi komma till jämt tiotal genom att växla, då gör vi som så att vi tänker "i talet 54 så har vi ental 4, vilken tiokompis har 4? Jo, talet 6. Då lånar vi 6 från sjuan och ett blir kvar. Det blir då 60+1=61.

Vi håller på att testa en app som heter ugglo, där vi kan läsa och lyssna på böcker. Har varit jättebra. Vi har dessutom fått egna hörlurar till paddorna som gör att vi kan lyssna i lugn och ro.

Jag har lagt ut våra avslutningssånger på bloggen, träna gärna hemma.

Jag har skickat hem våra fina kastanjplantor. De bör planteras om i större kruka eller i trädgården. 

Nästa vecka är som vanligt. Läxdagarna och idrott är torsdag och fredag. Det är matteläxa 7 och vi fortsätter att läsa i läseboken s.166-169.

Vecka 21 - studiedag fredag (fritids stängt).
Vecka 22 -  Kristi himmelsfärd och klämdag, torsdag och fredag.
Vecka 23 - Nationaldagen och klämdag, torsdag och fredag.
Vecka 24 - Avslutning, fredag.

Då det försvinner många fredagar kommer vi att justera så att alla får lika mycket idrott. Vilka dagarna blir för läxa skriver vi i boken. 

Nästa vecka packar jag ihop alla gamla kläder som ligger i korridoren och i vår korg. En sista chans att se efter om det är något som tillhör era barn. Vi har låtit barnen titta men det är inte alltid de vet vad som tillhör dem....

PS. Ia hälsar från Capri! Är ni nyfikna på hennes resa så gå in på instagram och sök på hennes namn. 

Ha en härlig helg!
Marie-Louise


Populära inlägg i den här bloggen

Vecka 39

Information

Läsläxa kapitel 1