Vecka 14-15

Vi avslutade veckan med att plantera kastanjer vi fått av Maria, Arvids mamma. Skall bli spännande att se hur en liten kastanjplanta ser ut.

På matten tränar vi massor på att mäta saker. Vi tränar på vad en meter är och att kunna uppskatta saker som är en meter. Vi kallar det att mäta med "sina ögon". En meter innehåller 100 centimeter, hur många cm är då en halv m? Om jag är 163 cm hur lång är jag då i m och cm? Om Anneli är 1 m och 77 cm, hur lång är hon då i cm? Vilken omkrets har ditt huvud? Kan du uppskatta detta? Kan du mäta huvudets omkrets med linjal eller hur löser du uppgiften? Vad är längden och bredden på ett bord? Detta är några saker vi funderat på och försökt lösa under veckan.

Vi har tränat på att "bygga ut" vår inledningstext trädkojan, som vi skrev förra veckan. Alla fick till uppgift att få med fler beskrivningar i sin inledning. Vi har lagt till beskrivningar om platsen (ser ut, känns, luktar, ljud mm), hur barnen känner sig, hur vädret är och vad barnen gillar att göra. Helt plötsligt blev alla inledningar dubbelt så långa och gav en "bild" i huvudet. Så bra!


Planeterna Venus och Merkurius var dem vi fokuserade på i onsdags. Spännande planeter.

Som lite extra denna vecka var vi på bio i går. LasseMajas Detektivbyrå - Det första mysteriet. Vi gillar ju LasseMaja så det var kul.

Extra påminnelse!
Glöm inte att tvätta och luskamma hemma under helgen! Viktigt att ALLA gör detta så vi blir av med de små djuren i klassen....

Barnen har varit ganska lättklädda i dag fredag, av naturlig orsak. Har dock hört att det skall bli lite annat väder nästa vecka. Så vill bara påminna att vi går ut oavsett kläder och väder. 

Info - Ia går snart går i pension, tro det eller ej! Hennes sista arbetsdag tillsammans med oss är den 30/4. Vad vi vet nu så kommer Felicia, som jobbar som vikarie på skolan just nu, att hoppa in och täcka för Ia de veckor som är kvar av vårterminen. Jag kommer med mer info när jag säkert vet.

Läxdagar, långdag och idrott som vanligt nästa vecka.

Ha en härlig vårhelg!
Marie-Louise och Ia



Populära inlägg i den här bloggen

Vecka 39

Information

Läsläxa kapitel 1