Vecka 10-11

I skrivandets stund skiner solen... Härligt! Annars har veckan varit blöt och dyster. Kanske är våren i antågande?! Om regnet fortsätter är det bra att ha extrastrumpor och byxor här i skolan. En del av barnen har tagit hem sina överdrag, så de behöver komma tillbaka.

Vi har börjat med bråk (från ordet bruten) i matten. Vi har pratat om hela, halvor, tredjedelar och ända upp till åttondelar. Viktigt att den hela delen är delad i lika stora delar, annars är det inte ett bråktal. Vi har även börjat lära oss termerna i bråk; täljare (toppen) och nämnare (nere). Vi fortsätter även med multiplikationstabellerna.



Stava är i fokus i svenskan. Vi har tränat på ett förhör i stavning, i en glosbok. Gick jättebra för alla! Vi kommer att träna ord i skolan under veckan för att sedan göra ett stavningstest. Detta för att få in hur man tränar på något som kan var lite svårt.

Nytt tema i NO/SO är rymden. Vi har en låååång lista med frågor om rymden som barnen ställt som vi skall försöka ta reda på. Kul! De gjorde även en liten text med vad man redan kan eller tror om rymden, och det fanns mycket kunskap. På bilden gjorde vi rymdraketer som en start på vår resa. När vi hade frågestund så kom vi in på stjärnbilder och det var jätteintressant. Om ni får möjlighet och det är stjärnklart så kolla gärna ut en stund på kvällen och titta på stjärnbilderna.





Som avslutning på veckan har 2A avgett sina röster inför morgondagens Mello. Alla artister fick röster men klar vinnare blev.......

Kom ihåg:
Måndag 25/3, v.13,  är det studiedag.

Vecka 11
onsdag - röd långdag.
torsdag - röd idrott, grön läs- och matteläxa, grön långdag.
fredag - grön idrott, röd läs- och matteläxa.

Ha en skön helg!
Marie-Louise och Ia

Populära inlägg i den här bloggen

Vecka 39

Information

Läsläxa kapitel 1