Vecka 11-12

Vecka 11 har vi fortsatt vårt nya tema om rymden. Detta har genomsyrat många av lektionerna under veckan.


NO - Vi börjar från början och har pratat om hur många olika myter och berättelser det finns om alltings uppkomst och hur folkgrupper har förklarat stjärnor, månen och solen genom tiderna. Vi tittade på film om några indianfolks myter, Bibelns skapelsemyt och den nordiska mytologins skapelsemyt. Efter det fortsatte vi med vetenskapens förklaring till allt liv, Big Bang. Arbetet har också handlat om viktiga personer i historien som upptäckt saker om rymden, som Galilei, Kopernicus och Newton, som har gjort att vi vet det vi vet idag. I bilden har barnen gjort ett eget stort fantastiskt solsystem. 

Engelska - På engelska fortsatte vi temat om rymden. Vi har tränat på olika rymdord och vad planeterna heter på engelska.

Svenska - Berättelserna denna veckan handlar om rymden förstås. Vi har tränat på att skriva med röd tråd, att få med en inledning en händelse och ett avslut. Vi kallar det en 1-2-3 berättelse.



Matte - Vi har fortsatt arbetet med bråk. Lite svårt tycker en del så vi fortsätter lite till. Vi avslutade veckan med en mattepromenad i skolan där allt möjligt testades. Gick toppen!

Vecka 12:
onsdag - röd långdag.
torsdag - grön långdag, röd idrott, grön läxa.
fredag - röd läxa.

Kom ihåg:
Vecka 13, måndag 25/3 - studiedag.
Vecka 16 - påsklov.

Ha en vilsam helg
Marie-Louise och Ia


Populära inlägg i den här bloggen

Vecka 39

Information

Läsläxa kapitel 1