Vecka 5-6

Nu har vintern kommit på riktigt. Vi har haft många barn i pulkabacken denna veckan. Vill bara påminna att (medtagen) hjälm krävs för att få åka med våra stjärtlappar under skol- och fritidstid. Vi behöver nog alla lite extra strumpor i korgen då fötterna ofta blir blöta när vi har snö ute. Ett par inneskor är också att rekommendera då det är blött i korridorer och i maten.
Bildresultat för åka pulka med hjälm












Vi har skrivit berättelser och tränat på den röda tråden. Det blev jättefina berättelser som även ni kommer att få ta del av senare. Under veckan har vi även gjort klart det mesta i bedömningsstödet i matte och svenska från skolverket. Detta är något som alla skolor skall göra varje läsår, och som ger oss ett extra stöd i vår bedömning om vad varje elev behöver och hur eleven utvecklas.

Vårt värdegrundsarbete går nu in i nästa del som handlar om att vi kan samarbeta.  Som i alla klasser/grupper så är detta något som vi alltid arbetar med men nu lägger vi lite extra fokus på detta.

I matte arbetar vi vidare med multiplikation och division. Det är bra att prata om vad dessa räknesätt innebär, även hemma. Att multiplikation så lägger vi till och i division så delar vi i lika stora delar. Vi har börjat med mattekort i skolan. Där tränar vi de olika tabellerna för att få ett flyt och att de blir automatiserade.

Den nya matteläxan är femmans och tians tabell.

Vi börjar våra utvecklingssamtal denna veckan. Vi kommer att stämma av hur det gått under hösten och de mål vi satte upp då.

Vecka sex och sju är Marjot ledig och då kommer Mariann att hoppa in på tisdagarna och torsdagarna.

Klassen har nu läst mer än 100 böcker i skolan! Helt fantastiskt. Vi kommer att fira detta med en 100-boks fest torsdagen 14/2. Ni får mer info om detta under veckan.

Vecka 6:
onsdag - röd långdag
torsdag - grön långdag, grön läs- och matteläxa, röd idrott
fredag - grön idrott, röd läs- och matteläxa.

Kom ihåg:
vecka 7 - fredag är studiedag

Ha det gott
Marie-Louise och Ia



Populära inlägg i den här bloggen

Vecka 39

Information

Läsläxa kapitel 1