Vecka 47-48

Denna veckan har kroppen varit i fokus både i engelskan och i NO:n. Vi har börjat med nytt tema och kommer att åtminstone hålla på fram till jul.

"Biologi, ämnets syfte:
.... eleverna utvecklar kunskaper om biologiska sammanhang och nyfikenhet på och intresse för att veta mer om sig själva.... 
Biologi, centralt innehåll: 
Betydelsen av mat, sömn, hygien, motion och sociala relationer för att må bra. 
Människans kroppsdelar, deras namn och funktion.
Människans upplevelser av ljus, ljud, temperatur, smak och doft med hjälp av olika sinnen." 

Klassen har tillverkat en julkalender på bilden, då vi närmar oss första advent.

I matten har vi arbetat hårt med problemlösning. Vilken räknemetod använder vi oss av? Hur visar jag hur jag kommit fram till svaret? Kan jag göra det på olika sätt?

Vi har börjat träna på vilka bokstäver i alfabetet som är vokaler. Hur kan de låta och hur många konsonanter kommer efter? Lång vokal (låter som alfabetet) har en konsonant efter sig. Kort vokal (studsande ljud) har två konsonanter efter sig.  Vi har även fortsatt vårt arbete med sagor på Storybird. Barnen kommer att få hem en lapp med klasskoden på måndag,  om man vill skriva och läsa hemma.

I morgon är det dags för handbollscupen. Då infon kom ut såpass sent så fick vi inte ihop ett klasslag. 2B har dock fått lite stöttning av några flickor i vår klass. Kom gärna till Event Varberg och titta i morgon förmiddag.

Vecka 48:
onsdag - röd långdag, grön läs- och matteläxa.
torsdag - STUDIEDAG, fritids och skola stängt!
fredag - Idrott för ALLA i 2A. Röd läs- och matteläxa.

Ha en härlig helg!
Marie-Louise och Ia


Populära inlägg i den här bloggen

Vecka 39

Information

Läsläxa kapitel 1