Vecka 46-47

Vad är en vokal? Hur låter vokalerna? Kan de låta på fler sätt? Vad kallas övriga bokstäver i alfabetet? Vad händer efter en lång vokal och en kort vokal? Ja, detta är lite av det vi arbetat med under denna veckan. 

Vi har även skrivit på Storybird på paddorna. Det är ett program som man går in på via nätet och loggar in med användarnamn och lösenord. Alltså kan alla skriva hemma och även läsa de böcker som är klara i klassen, i klassbiblioteket. Vi har fått till så många roliga och bra skrivna berättelser. Jag har lagt in en genväg till Storybird här ovan. Eleverna har ett eget användarnamn och klassen har sedan samma lösenord.

I matten fortsätter vi jobba med att addera och subtrahera större tal. Vi delar upp i en- och tiotal. Vi pratar även om hur vi räknar ut hur mycket något kostar tillsammans och hur mycket dyrare en vara är än en annan. Vilket räknesätt använder man? Vad betyder dyrare än? Kostar det mer eller mindre?

Do you have a pet? Ja, det har vi jobbat med på engelska. Olika djur och hur de ser ut. Vi har även tränat lite på att skriva.

På bilden har vi tagit ett sista krafttag om hösten och målat fina vattenfärgsbilder av olika löv.

Vecka 47:
onsdag - röd långdag.
torsdag - grön långdag och läs- och matteläxa, röd idrott.
fredag - röd läs- och matteläxa, bibliotek, grön idrott.

Info från skolsöterskan Birth:
Alla elever i år 2 kommer på besök till skolsköterskan de kommande två veckorna för att kontrollera tillväxt, längd och vikt. Vaccination mot mässling, påssjuka och röda hund blir till våren 2019.

Kom ihåg:
Handbollscupen
Studiedag torsdag v.48

Ha en härlig hösthelg!
Marie-Louise och Ia

Populära inlägg i den här bloggen

Vecka 39

Information

Läsläxa kapitel 1