Konsert - Star for life 11/10

Påskbergsskolans kör 6-9 kommer att tillsammans med Furubergselever, ungdomskörer från Halmstad, Falkenberg och Onsala delta i en stor välgörenhetskonsert – Star for life. Musiker från Stockholm, sångare/dansare från sydafrika och kända artister kommer till oss i Varberg 11/10. 

Biljetterna kostar 280:- och går oavkortat till STAR FOR LIFE’s välgörenhetsarbete. Se info nedan.



INFO
Star for life

Star for life är ett skolprogram som vill minska spridning av hiv och aids i utsatta områden i Afrika. Projektet inriktar sitt arbete mot skolungdomar. Projektet är religiöst och politiska obundet. Idén bakom Star for Life tog form när svenskarna Christin och Dan Olofsson byggde upp hotellverksamheten Thanda Privat Game Reserve i KwaZulu-Natal i Sydafrika. 

Personalomsättningen på hotellet var stor och de upptäckte att insjuknande i aids låg bakom den höga omsättningen. De ville göra något åt saken och startade 2005 den första Star for lifeskolan i KwaZulu-Natal. Sedan starten 2005 har Star for life växt och finns idag på omkring 100 skolor i Sydafrika, Namibia och Sri Lanka. Star for life skolorna vill stärka ungdomars utbildning och självförtroende.

Star for Life in Concert är en storslagen konsert där ungdomar från Sverige sjunger tillsammans med artisterna Triple & Touch, Thandiwe Mbobo och sydafrikanska ungdomar i kören Star Choir South Africa. En färgsprakande musikgala där tolerans, kärlek och hopp står i fokus.
Under höstens turné gästas vi av artisterna John Lundvik, Mollie Minott och Shirley Clamp. 
Star for Life använder musiken som ett viktigt instrument för att sprida kunskap och information om hiv och aids i södra Afrika. I Sverige använder vi musiken för att informera om situationen i Sydafrika och Namibia och för att samla in pengar till våra program i mottagarländerna. Vi arbetar mycket med svenska ungdomar på grundskolor och gymnasieskolor runt om i landet.
För att ungdomar från Sverige och Afrika ska möta varandra och arbeta tillsammans med musiken kommer vår sydafrikanska kör, Star Choir South Africa, upp och deltar i det musikaliska mötet.
Dela gärna detta inlägg om eventet på FB. https://www.facebook.com/events/217279238933452/ Här finns också information om biljettköp, tider mm.

Populära inlägg i den här bloggen

Vecka 39

Information

Läsläxa kapitel 1