Vecka 40-41



Studieresan till Universeum i tisdags har satt tonen för hela veckans arbete. Vi hade en jättehärlig dag och fick se och uppleva mycket spännande saker. Vi lägger ut lite bilder vid tillfälle. Vi har läst upp faktatexter om olika djur, tittat på film om regnskog och världshaven och gjort sköldpaddor. Vi har förberett oss för fortsatt forskning om djur och natur i vår värld. Framförallt regnskog och haven, med inriktning på hållbar utveckling. Vad kan vi göra för att vår jord skall må bra och att alla djur/växter skall få leva kvar och inte utrotas. 

I matten har vi fokuserat på klockan. Vilken visare visar vad? Träna gärna hemma med analog klocka och så kan vi rekommendera appen "Moji klockis".

Nästa vecka har vi skapande skola. Ni fick hem infoblad om detta, i går torsdag. Om ni saknar det, hör av er så lämnar vi ut ett nytt på måndag. Vi bryter nästan all annan undervisning för att träffa spännande personer och få göra nya roliga saker. Temat för skapande skola i år är "hållbar utveckling".

Vecka 41:
måndag - Skoldag som vanligt, till 13.00.
tisdag - Vi lagar mat och färgar med växter. Vi slutar alla 13.00.
onsdag - Vi träffar en bonde som berättar om sitt arbete, sedan vanlig skoldag. Vi slutar alla 13.00.
torsdag - Vi träffar en biodlare och arbetar med återvunna jeans. Vi slutar alla 13.00.
fredag - Alla i 2A har idrott i dag. Vi har avslutning på veckan 12-13 i övre hallen. Vi slutar alla 13.00. Lämna in matteläxan. Ingen läsläxa denna veckan.

VIKTIG INFO!
Det går löss i skolan. Kolla era barn under helgen så vi alla är lössfria när vi kommer till skolan på måndag.


Ha en härlig hösthelg!
Marie-Louise och Ia

Populära inlägg i den här bloggen

Vecka 39

Information

Läsläxa kapitel 1