Vecka 42-43


Info vecka 42

Äpplen
Denna vecka har vi lärt oss mycket om äpplen - de olika delarna, äpplets livscykel mm. Vi har vägt äpplen, mätt äppelskal, kollat hur långt det kan bli (vi tränade på att klippa spiraler, oj vad långa en del blev!)

Vi har uppskattat hur många äpplen det fanns i en påse och så räknade vi dem (det var 59 stycken). Barnen har skrivit jättefina höstdikter, ritat av kärnhus, undersökt kärnhusen med förstoringsglas och luppar. Vi har målat av äpplen med kol och vattenfärg.

Upphittat
Vi har städat i vår korridor och alla barn var jätteduktiga. Just nu ligger det två stora korgar i korridoren med kläder och skor som hittats på golv och ute. Vi har kvar kläderna och skorna i korridoren tills efter lovet, sedan plockar vi bort dem. Alla barn har även fått områden i klassrummet och korridoren som de ansvarar för.

En liten påminnelse….
Under en period nu har det varit en del barn som glömt att ha med sig gympakläder och en del barn som inte har med sig gympaskor. Skor är viktigt för att inte skada fötter och knän.

Info vecka 43
Vi ska jobba med barnkonventionen tillsammans med Segelbåtens 2:or. Arbetet kommer att vara under hela veckan. Vi avslutar veckan med lite fika, så vi önskar att alla har med sig en frukt på fredag.

måndag: läsläxan med till skolan.
tisdag: FN-dagen, ny läsläxa med hem – en text och inte boken som vi brukar.
onsdag: skolbio, vi ska se Klas Klättermus.
torsdag: Johan hälsar att kl.18:30 är det FN-konsert för föräldrar i övre hallen. Då är det tänkt att 1-2-kören och år 3-kören ska vara med och sjunga. Han vill samla körerna kl.18:00 för lite förberedelse.
fredag: Idrott (just idag har vi kort gympa UTAN att byta om), FN- konsert för skolan kl. 9:30, även då ska körerna medverka. Ta med en frukt, vi skall göra fruktsallad!

Övrig info
Vecka 44: LOV!!

Trevlig Helg!
önskar Marie- Louise och Marianne

Populära inlägg i den här bloggen

Vecka 39

Information

Läsläxa kapitel 1