Vecka 41-42



Vecka 41
Vilken vecka vi har haft. Sol, regn, blåst och kyla mm. Det passar in i vårt tema som vi arbetar med just nu, hösten. Vi har fortsatt att arbeta med svampar och näringskedjor. Barnen är expert på vad en näringskedja är och vad som händer om någon del i kedjan försvinner.

Bokstaven för veckan har varit Rr och vi läser Ronja Rövardotter. I matten har vi spelat yatzy (tränat huvudräkning, samarbete mm), börjat med nya matteboken och fortsatt att träna på de olika talkompisarna. I bilden har det skapats många konstverk som har med hösten till som en jättefina djur som t ex räv (Rr) gjord av höstlöv.

Vi tränar mycket på att läsa/se/höra instruktioner. I vilken ordning vi skall göra uppgifter och hur vi hittar instruktioner i böcker vi arbetar med. Träna gärna på detta hemma också genom att skriva lappar med instruktioner till era barn.

Vecka 42
Vi kommer att arbeta med bokstaven Ää. Så temat för veckan blir lämpligt nog en mix av höst och bokstaven Ää, äppeltema. Det mesta kommer att handla om äpplen. Vi skall ha vårt första klassråd, spännande. Vi fortsätter att arbeta med 10-kompisar. Vi skall börja förhöra tabellerna 5-9 under veckan. 

måndag-fredag
Måndag 16/10, läsläxan med till skolan.
Tisdag 17/10, ny läsläxa med hem (läs sid. 26-29 till måndag 23/10).
Onsdag 18/10, INGET bibliotek v.42, men ta gärna med bok om du vill lämna.
Fredag 20/10, idrott

Viktig info!
Ta med extrakläder till din korg i hallen.
Vi samlar allt som ligger på golvet under bänken vid ingången, kolla gärna där.
v.43 – bio 25/10.
v.44 – höstlov.

Ha en härlig helg!
Fröknarna

Populära inlägg i den här bloggen

Vecka 39

Information

Läsläxa kapitel 1