Vecka 39-40

Nu är sista vecka i september till ända. Vi firade med en härlig höstbuffé med allt möjligt gott som hör hösten till, till lunch idag. Då ingick även efterrätt, det ni! Blåbärspaj med vaniljsås. En stor applåd till skolans kockar.

Vår klass var säkert den snyggaste på hela skolan i torsdags då det var dags för fotografering. Alla fastnade!

Då vädret är lite olika under dagen så önskar vi att ni har med kläder efter väder. På förmiddagarna är det ofta kallt och lite blött på marken medans på eftermiddagen så är det så gott och varmt väder. Äntligen har vi fått våra korgar till extrakläder i hallen, så ta med lite extra ombyte att lägga i den.

Nästa vecka är det dags för bokstaven O och vi skall fortsätta att träna på olika matteord, så som färre, fler, större än, mindre än, mellan, före, efter och lika med. Vi hoppas ni inte glömmer att träna på tabellerna (5-7) som vi gav i läxa för två veckor sedan? Det är jätteviktigt att tabellerna automatiseras och för det behövs träning. Om ni inte vet hur ni skall träna så titta på tidigare inlägg (v.38-39) där jag förklarar.

Kom ihåg vecka 40:

måndag - läsläxan med till skolan. 
tisdag - Ny läsläxa med hem. Läs sidorna 16-19. Läs gärna inlägget angående hur man kan tänka när man arbetar med läsläxan. Kören.
fredag - idrott. Vi går prick 08.00, om du är sen så kom ner till idrottshallen. 
söndag - Påskbergsskolans skördefest.
Glöm inte att träna på tabellerna 5-7. Nästa vecka kommer tabellerna 8-9.

Datum att hålla koll på!
25/10 - skolbio (mer info kommer).
vecka 44 - Höstlov.

Ha en härlig helg!
Mariann och Marie-Louise


Populära inlägg i den här bloggen

Vecka 39

Information

Läsläxa kapitel 1