Vecka 3-4

Under veckan har vi fortsatt vårt arbete om kroppen. Nu har vi lärt oss om pruttar och nice bajs... Jättekul tyckte många😄. Vi har pratat om vad som är bra mat för magen och om tarmarnas funktioner. Intressant!

I matten arbetar vi vidare med multiplikation för att sedan gå över till division. Vi har pratat om hur de två räknesätten hänger ihop, att de är varandras motsatser. Även här finns det talfamiljer, 10/2=5, 10/5=2, 2x5=10, 5x2=10, här hänger siffrorna 2, 5 och 10 ihop.   
Kommutativa lagen har vi också arbetat med, dvs att vi kan "vända" på siffrorna (termerna) i multiplikation, svaret (produkten) blir detsamma. Samma gäller addition.

Vi har skrivit och berättat om oss själva på engelskan. Nästa vecka skall vi "redovisa" för kompisar,
på engelska. Spännande!

Vi har gjort triptyker på bilden. En bild som är delad i tre delar målad i tre färger. Barnen började med att kalkera. Färdig produkt lägger jag ut nästa vecka. 

Vecka 4:
onsdag - röd långdag
torsdag - grön långdag, röd idrott, grön läxa (se läxboken, OBS - glöm inte att ta med den till skolan)
fredag - grön idrott, röd läxa (se läxboken, OBS - glöm inte att ta med den till skolan)

Kom ihåg
Vi vill påminna så att gympakläder kommer med till skolan. Om de är glömda så får man sitta på bänken på idrotten (hälsn. idrotten).

Ni kommer i början av veckan att få hem inbjudan till utvecklingssamtal. De blir från slutet av v. 5-7. Vi önskar få in lapparna så snabbt som möjligt. Vill ni maila så gör ni det.

Lappen om vaccination önskar vi få in så snabbt som möjligt. Datum för vaccination är 11/2.

Ha en härlig helg
Marie-Louise och Ia


Populära inlägg i den här bloggen

Vecka 39

Information

Läsläxa kapitel 1