Vecka 20-21

Veckans arbete har innehållit fjärilens liv, mäta med linjal, uppskatta längder, skriv vårdikter, träna på sommarsånger, titta på teater, leka vinken, hörselkontroll, läsförståelse, titta på levande puppa, äta temamat i matsalen och mycket, mycket annat.... 

Är ni nyfikna på våra härliga tjejer i maten så gå gärna in på deras instagram (påskbergsskolanskök, #teampask) och titta. De går "all in" när det är temaveckor. Denna veckan var det olika årtionden, 90-tal - 50-tal, hur härligt som helst. 

Vi har en hälsning från de som håller på att fixa till vägen vid Ringvägen. Det har tyvärr dragit ut på tiden och de försöker bli färdiga så snart som möjligt. 

På måndag kommer alla barnen att få hem en kapitelbok som de själv lånat på biblioteket. En del har redan tagit hem den. Den blir vår nya läsläxa. Ni fortsätter att läsa högt hemma och vi läser andra texter och böcker här. Så ni behöver inte skicka med kapitelboken hit. Däremot vill vi ha den grå anteckningsboken varje måndag, där har ni skrivit lite hur det går med läsandet. 

Vi vill påminna om vår utflykt 29/5. Det ligger ett inlägg här på bloggen med all info. 

Alla kommer att få hem texter till avslutningssångerna (finns länkar på föregående inlägg). Träna hemma!

Vecka 21
måndag - ta med grå läxboken, kapitelbok hem.
tisdag - läxboken hem.
onsdag - bibliotek
fredag - LEDIG, STUDIEDAG

Ha en härlig Pingsthelg!
Mariann och Marie-Louise

Populära inlägg i den här bloggen

Vecka 39

Information

Läsläxa kapitel 1