Vecka 3-4

Vecka 3
Vi har haft en  härlig första hel vecka.
SO/NO - Vi har pratat mycket om tid - månader, årstider mm. Vi har märkt att många har svårt för årstider och vilka månader som tillhör varje årstid och tränar vidare på detta.

MATTE - I matten har vi fortsatt att tränat på talkompisar i tabellerna 5-10. Målet är att automatisera dessa. Det innebär mycket träning, inte bara i skolan utan även hemma. Så vi önskar att ni lägger lite tid på detta hemma. Ni får inga papper att träna på för tillfället, men det kanske kommer sen.  T ex i 7:ans tabell är 3 och 4 talkompisar. Det är även 2 och 5, osv.

SVENSKA - Vi har börjat med läsförståelse och att skriva små texter. Alla har fått hem en läxbok där ni föräldrar kan skriva en liten kommentar hur läsningen gått under veckan/hur många gånger ni läst. Räcker inte raden till så skriv på andra sidan. Boken skall med till skolan på måndag.

Det har varit ganska blött ute och i vår korridor. Ett önskemål är att alla har innetofflor/inneskor så slipper vi många blöta strumpor. Kolla gärna så det finns namnade extrakläder i korgen.

Vecka 4
måndag - ta med läxboken (skrivbok).
tisdag - ny läxa hem (sidorna står i läxboken).
onsdag - bibliotek.
fredag - idrott. Info hem om samtalstider v.6-7.

TIPS!
Vi använder oss av appen tiokompisar för att träna talkamraterna, fungerar jättebra.
https://is1-ssl.mzstatic.com/image/thumb/Purple111/v4/36/ec/fc/36ecfc71-89a9-87d1-6175-b5c33dcd26d3/mzl.tqfnggtq.jpeg/1200x630bb.jpg

Vecka 6 och 7
Återkoppling till utvecklingssamtalet i höstas.  Ni får tider att boka under vecka 4.

Ha det gott
Mariann och Marie-Louise

Populära inlägg i den här bloggen

Vecka 39

Information

Läsläxa kapitel 1