Vecka 45-46

Vecka 45
Under veckan som gick var ganska många pedagoger på skolan sjuka. Vi i ettan klarade oss inte undan, Mariann och Anneli har legat i feber, men de börjar krya på sig nu. Vi hoppas de är tillbaka på måndag.

Vi har arbetat med vårat tema Nallar och bokstaven Nn. Vi har haft besök av många nya kompisar som har sovit över i skolan. Jättekul. Barnen har berättat om sina nallar, skrivit efterlysningar där de beskrivit dem och skrivit fakta om den svenska björnen.

I matten har vi arbetat med pengar. Vi har tränat på uttrycket "få tillbaka" i samband med att man handlar. Vi lämnar en tiokrona och varan kostar tre, hur mycket får jag tillbaka? Vi har börjat bygga upp en egen affär i klassrummet, där vi kan träna vidare på att handla och växla pengar.

Vi har även använt oss av spelet "Elevspel" som finns på nätet. I mappen matematik finns ett spel som tränar på att räkna pengar. Hur kontokort fungerar har vi lärt oss från Eva i Evas funkarkoll (film).

Vecka 46
Nästa vecka börjar vi med ett tema som handlar om "förr i tiden, barn och skola" (... skildringar av livet förr och nu i barnlitteratur, sånger och filmer, till exempel skildringar av familjeliv och skola. Minnen berättade av människor som lever nu... Centralt innehåll samhällskunskap, 1-3.)
 
Där kommer vi att väva in Astrid Lindgren, som skulle fyllt 110 år på tisdag!  Vi kommer att titta på filmer om Astrid och läsa hennes böcker och se filmatiseringar. Vi arbetar med detta i ca tre veckor.

Under denna perioden önskar vi att barnen tar med sig saker från "förr i tiden". Vi kommer att skicka ut meddelande när, håll koll på bloggen. 

Info
I korridoren finns det två korgar med upphittade kläder, både från korridoren och utifrån. Vi kommer att ha korgarna framme under nästa vecka, sedan slänger vi eller skänker det som finns kvar. Så kolla gärna om ni känner att något saknas i barnens väska.

Vi önskar att ni kollar så att barnen får med sig idrottskläder till idrotten på fredagen. Som det är nu så är det oftast några barn som inte fått med sig kläder varje fredag.

Händer v.46
måndag - ta med läsläxan om Teddybjörnen. Glöm inte att svara på frågorna.
tisdag - ny läsläxa med hem. En text om Astrid Lindgren. Läsläxan är texten om Pippi, nr 6. Träna att läsa det du kan, mamma och pappa läser resten. Vill du, så läser du hela eller delar av texten 1-11. Tänk på - läs 10 minuter per dag.
onsdag - bibliotek.
fredag - idrott.

Ha en härlig helg!
Marie-Louise och Mariann




Populära inlägg i den här bloggen

Vecka 39

Information

Läsläxa kapitel 1