Sommarlov đŸŒș

Alla goa barn!
Först vill Mariann och jag sÀga att vi har haft ett underbart Är med alla era barn! Naturligtvis har det ibland varit dalar men oftast toppar, sÄ Àr ju livet, och helhetskÀnslan kan sammanfattas med orden lycka, glÀdje och skratt.

Vi vill ocksÄ tacka för den fina sommarpresenten, gott kaffe och bio! BÀttre kan det inte bli!

NĂ€ee, du skojar... 💃
NÀr höstterminen kommer och vi börjar jobba igen sÄ sitter Mariann och har det gott i sitt vÀxthus och dricker gott kaffe och myser. Hon kanske passar lite barnbarn, vem vet. Vi skall försöka locka henne tillbaks till oss nÀr vi behöver vikarie, eller bara för att komma och hÀlsa pÄ. Ni skall veta att jag lÀrt mig massor av Mariann och Àr jÀtteglad att jag kom till PÄskberget och fick jobba med henne.

Höstens laguppstÀllning
Höstens uppstĂ€llning (tittar pĂ„ Sverigematchen just nuđŸ€Ș..) Ă€r Marie-Louise som mittopp och Ingmari Carlsson pĂ„ mittfĂ€ltet (heltid) i klassen. Vi har Calle Deliaune Aronius och Marjot Vastersson som vĂ€nster- och högerback (stöttar upp) i klassen en stor del av veckan. I mĂ„l har vi fritids (blandad uppstĂ€llning) som sköter idrotten.

Omorganisation ht-18
Vi har under vÄren arbetat med en omorganisation i F-3, lokal-och namnmÀssigt. En del klasser kommer att byta klassrum till hösten, men vi stannar kvar i vÄr korridor och vÄrt klassrum. Vi kommer dÀremot att Àndra namn, vi blir klass 2A. Alla klasser som hetat SegelbÄten kommer nu att heta A och Skutan heter B.

VĂ„ra fritidsavdelningar behĂ„ller sina lokaler och sina namn. Alla som gĂ„r pĂ„ SegelbĂ„ten fritids fortsĂ€tter att göra sĂ„, samma gĂ€ller Skutan. År 3 börjar pĂ„ Jollens fritids som vanligt.

Schema
Vi kommer att ha halvklasser mĂ„ndag-torsdag, som vi haft i Ă„r. Vi kommer Ă€ven att dela klassen pĂ„ idrottstimmen för att kunna fĂ„ ytterligare halvklasstimme. Idrotten ligger pĂ„ torsdag och fredag morgon. Hur uppdelningen blir fĂ„r ni meddelande om nĂ€r vi börjar. 

Sommarens lĂ€sutmaning 
Alla barn har fĂ„tt hem en utmaning att lĂ€sa sĂ„ mycket man bara orkar och kan. Forskningen har sett att sommaruppehĂ„llet Ă€r sĂ„ lĂ„ngt sĂ„ att mĂ„nga barn tappar en stor del av det de trĂ€nat upp under skolĂ„ret. DĂ€rför uppmanar vi alla att lĂ€sa sĂ„ mycket man bara orkar och kan, sĂ„ behöver vi inte "börja om" nĂ€r vi börjar i augusti. Om nĂ„gon har tappat sin lapp med utmaningen sĂ„ hĂ€nger det nĂ„gra extra utanför vĂ„rt klassrum. Hoppas jag fĂ„r dela ut mĂ„nga diamantdiplom till hösten🏆.

Skolstart ht-18
Ni Àr alla vÀlkomna till klass 2A mÄndag 20 augusti 08.30.



SommarhÀlsningar
Mariann och Marie-Louise



PopulÀra inlÀgg i den hÀr bloggen

Vecka 39

Information

LÀslÀxa kapitel 1